Waarom ik deze website maakte

Iedereen heeft zijn eigen ideeën over een gezonde leefstijl. Toch weet bijna iedereen wel dat bepaalde gewoontes die men heeft niet helemaal gezond zijn en afgeleerd moeten worden. Het afleren hiervan is heel moeilijk, omdat deze gewoontes al zolang bestaan en helemaal bij je dagelijks leven horen. Denk hierbij dan vooral aan het voor de televisie eten, aan kant- en klare maaltijden verorberen, aan dagen al stressend doorbrengen, aan vettige en gesuikerde snacks eten, aan te weinig drinken (water wel te verstaan), aan sporten links laten liggen, aan niet ontbijten en ga zo maar verder. Het lijstje zou pagina's lang kunnen zijn!

Daarom is het ook van groot belang dat je hierop attent wordt gemaakt. Je moet je bewust worden van je slechte gewoontes en handelingen, zodat je ze een halt kunt toeroepen en je ze van de baan kunt schuiven, klaar om een gezonde levensstijl te hanteren en om dit natuurlijk als de rode draad van je leven te beschouwen.

Een waar avontuur

De vraag bij velen, en misschien ook wel bij jou, is hoe je dit precies moet aanpakken. Hoe moet je je ongezonde levensstijl omgooien en herkneden tot een gezonde levensstijl? Welke gewoontes moeten precies worden aangepakt en hoe? En belangrijker nog, hoe moet je de correcte levensstijl aanhouden? Gaat het je wel lukken? Zal je hiervan iets merken aan je lichaam en/of gezondheid en conditie?

Het vraagt uiteraard wat doorzettingsvermogen, voornamelijk in het begin van het hele avontuur. Maar je zal al snel zien dat je al snel resultaten boekt en van zodra je deze opmerkt, groeit je motivatie met de dag, waardoor het ook makkelijker zal worden je nieuwe levensstijl te hanteren. Tot de dag dat je deze nieuwe stijl als gewoonte hebt aanvaard!

Doel van deze website

Op deze website kan je, in samenwerking met experts zoals Fysio Harks, alvast enkele tips terugvinden om je nieuwe levensstijl te vormen en te kneden. Je vindt er nuttige informatie omtrent het nut van beweging, een goede nachtrust alsook een paar handige weetjes betreffende een gezond voedingspatroon. Probeer ze alvast toe te passen bij je zoektocht naar een gezond levenspatroon, het zal je pad opmerkelijk vergemakkelijken. Alvast veel succes gewenst bij de zoektocht naar van een gezonde levensstijl!

foto via tips voor een gezonde lunch