Gelukkig zijn: hoe begin je eraan?

Gelukkig zijn, wie wilt dit niet? Het vormt het ultieme doel in ieder mensenleven; het is een wens, waarvan iedereen wilt dat ze in vervuld wordt. Jammer, maar helaas bestaat er nog niet zoiets als een vooropgesteld pad of wiskundige formule om deze droom waar te maken. 'Ieder voor zich' is hierbij de boodschap; hieronder volgen alvast wel enkele tips om je op weg te helpen.

Optimisme en oplossend denken aan de basis

Problemen, stress, negativisme. Ons leven wordt er meer dan eens mee geconfronteerd per dag en vaak laten we ons hierin gaan. Het is aan jezelf om niet in deze valkuil te trappen en een uitweg te zoeken. In plaats van over problemen te zitten tobben, kan je beter meteen overgaan naar de volgende stap: de oplossing. Wanneer je nadenkt over een oplossing, komt die er sneller en valt er een last van je schouder. Ben je niets lievers dan gelukkig en vrolijk? Wees dan optimistisch! Het is immers een kleine opgave voor een nog grotere beloning: gelukkig zijn met jezelf en met wat je hebt.

Ongelukkig zijn - Een leerzame filosofie

Vergis je niet: niemand is perfect en af en toe komt het ongeluk toch op je afgestapt. Dit is niet altijd even gemakkelijk, denk hierbij maar aan een overlijden, een ontslag, enzoverder. Praat hierover met je vrienden en familie, maar krop het niet op! Leer ook deze negativiteit en dit ongeluk om te zetten in iets positiefs en leer het te aanvaarden. Uit elke situatie of uit elke gelegenheid kan je een les trekken, of deze nu positief of negatief is!

Bouw aan een sociaal netwerk

Een mens is niet gemaakt voor dagenlang alleen in de hoek van een kamer te zitten. We zijn immers allemaal sociale beestjes! Zorg dus voor een aantal goede vrienden, een sterke familieband en betrouwbare contactpersonen. Je adressenboek hoeft geen honderden pagina's dik te zijn, maar zij die erin staan, dienen wel voor de volle 100% je vertrouwen waard te zijn. Oh enneuh... Facebookvrienden tellen niet, hee!

Voldoening in je dagdagelijkse leven

Vandaag de dag wordt het ons al wel eens opgedrongen dat we moeten gaan voor een carrière en een succesvol leven. Dit wordt echter steeds vaak overschat! Doe simpelweg waar je goed in bent en nog belangrijker, waar je je goed bij voelt. Durf ook wat risico te nemen. "Got to gamble to win!" zegt mijn goede vriend Bert graag, en daar ben ik helemaal mee akkoord. Haal hierbij voldoening uit de kleinste successen en resultaten en je zal zien dat je als vanzelf openbloeit. Geef stress en negativiteit geen kans om je leven binnen te dringen en hou vast aan je positivisme!